Wortelcupcakes

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

40 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

8-10 stukken

Niveau de difficulté

Easy

Wortelcupcakes

Ingrediënten

  • Voor Muffin
  • 2/3 kopje bloem
  • 3/4 theelepel baksoda
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gember
  • 2/3 kopje suiker
  • 1/3 kopje koolzaadolie
  • 1/3 kopje yofu (sojayoghurt)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje geraspte wortels
  • 1/4 kopje gehakte walnoten
  • 1/4 kopje rozijnen in stukjes gesneden
  • Voor topping
  • 1/4 kopje plantaardige boter
  • 1/4 kopje plantaardige creamcheese (tofutti)
  • 250 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: fijngehakte walnoten als topping

Muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de cupcake papiertjes in de muffinbakplaat.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom: bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kruiden.
  3. Meng de natte ingrediënten in een andere kom: suiker, olie, yofu en vanille-extract.
  4. Meng vervolgens de natte en droge ingrediënten onder elkaar, tot je een homogene massa hebt.
  5. Voeg de rozijnen, wortels en walnoten bij het mengsel en roer goed met een spatel.
  6. Vul de muffin cups tot ongeveer 2/3. Bak 26 à 28 minuten in de oven.

Topping

  1. Meng de boter en de cheese cream. Voeg er geleidelijk aan de poedersuiker aan toe, terwijl je verder blijft mengen met een klopper of handmixer.
  2. Voeg als laatste het vanille-extract toe en meng goed.
  3. In de frigo bewaren tot je het gaat gebruiken.
  4. Voor gebruik: doe de topping in een spuitzak en decoreer de afgekoelde muffins.

 

ads

ads