Wil je all the way gaan? Dan is deze flower power cake zeker iets voor jou!
Ingrediënten
- Voor crispy
- korst 225 gram amandelen
- 1/2 kop zonnebloempitten
- 2 eetlepel hennepzaad
- 12 verse dadels, ontpit
- 2 eetlepels vierge kokosolie
- 1 theelepel zeezout
- Voor vulling
- 1 ½ kopjes rauwe cashewnoten (deze moeten minstens 2 uur weken)
- 2 biologische citroenen, sap en zeste
- 1 theelepel vanille poeder of 1/2 vanillestokje
- 1/3 kop (0,8 dl) gesmolten kokosolie
- 1/3 kop (0,8 dl) honing of agave siroop
- 1 eetlepel rozenbottel poeder (optioneel)
- Voor topping
- 2 middelgrote granaatappels (zaden)
- 1/3 kop (0,8 dl) bevroren frambozen
- Sap van een halve limoen
Bereiding
crunchy korst
- Blend de noten en zaden in een blender of keukenmachine gedurende 1 minuut.
- Voeg nadien de dadels, kokosolie en zeezout toe.
- Smeer het beslag uit op de bodem van de springvorm en bewaar nadien in de koelkast.
Vulling
- Verwarm de kokosolie en honing in een kleine steelpan op een laag vuurtje.
- Blend ondertussen de geweekte cashewnoten, het citroensap en zeste, vanillepoeder (of stok), kokosolie, honing en rozenbottel in de blender.
- Giet de vulling over de korst en plaats nadien ongeveer 30 minuten in de diepvriezer.
Topping
- Doe de frambozen, het limoensap en de zaden van de granaatappel in een blender en mix tot een homogene massa.
- Giet de topping bovenop de cashew vulling en plaats de taart opnieuw 30 minuten in de diepvriezer.
Decoratie
Verse, biologische én eetbare bloemen
Het opdienen
Haal de cake 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Werk de taart af met verse, biologische bloemen naar keuze.
Bron: www.greenkitchenstories.com
Klik hier voor meer desserten met eetbare bloemen.