Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.
Ingrediënten
- 340 gram daikon radijs (geschild)
- 4 middelgrote wortelen (geschild)
- 226 gram courgette
- 230 gram taugé
- 4 groene uien (fijn gesneden)
- 400 gram tofu (goed laten uitlekken)
- een kleine handvol korianderblaadjes, gehakt (+houd een beetje apart voor het serveren)
- 2 eetlepels sesamzaad, bij voorkeur zwart ( + houd een beetje apart voor het serveren)
- 1 limoen (voor het serveren)
- 125 gram pindakaas of amandelboter
- 59 ml limoensap
- 2 eetlepels tamari of andere sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels vers geraspte gembe
- 1 snuifje rode peper vlokken
- 3 eetlepels water (om te verdunnen)
Bereiding
- Gebruik een julienne dunschiller, een mandoline of een simpele dunschiller om de noedels te maken uit de radijs, wortelen en courgettes. Breng de groentennoodles in een grote serveerschaal, en voeg de taugé, de ui, gehakte koriander en het sesamzaad toe.
- Snijd de tofu in gelijke stukken, voeg ze vervolgens toe aan de rest van je mengsel.
- De saus: zwaai in een kleine kom alle ingrediënten samen tot de saus glad en romig is (zie voor ingrediënten bovenaan). Proef en breng op smaak indien nodig.
- Voeg de saus en de tofu aan je groentennoodles toe. Gebruik je handen om alles voorzichtig om te gooien, tot de dressing mooi verdeeld is.
- Serveer Pad Thai met een schijfje limoen, sesamzaad en een snuifje extra gehakte koriander.
Recept: cookieandkate.com