Aardappelgratin met spinazie en fetakaas

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 40 mn
  • 6 personen
  • Easy
Aardappelgratin met spinazie en fetakaas

Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.

Ingrediënten

  • Boter, op kamertemperatuur (voor ovenschaal)
  • 5-6 middelgrote aardappelen, gewassen en geschild
  • 300 gram verse babyspinazie, gewassen en uitgelekt
  • 75 gram feta kaas
  • 480 ml slagroom
  • 3 eieren
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Wrijf een 13x9 schaal in met boter.
  3. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal, ze moeten elkaar lichtjes overlappen.
  4. Verdeel de spinazie over de schijfjes.
  5. Leg vervolgens de gekruimelde feta kaas over de spinazie.
  6. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes.
  7. Meng in een aparte kom de zware room, eieren en zout en peper.
  8. Giet het roommengsel in de schaal, tot de aardappelen onder staan. Dek af met folie.
  9. Bak gedurende 40 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn (prik met een vork in de aardappel om te controleren)
  10. Verwijder de folie, en laat de ovenschotel bakken tot je korstvorming ziet.

 Recept: diethood.com

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor