Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.
Ingrediënten
- Boter, op kamertemperatuur (voor ovenschaal)
- 5-6 middelgrote aardappelen, gewassen en geschild
- 300 gram verse babyspinazie, gewassen en uitgelekt
- 75 gram feta kaas
- 480 ml slagroom
- 3 eieren
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Wrijf een 13x9 schaal in met boter.
- Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal, ze moeten elkaar lichtjes overlappen.
- Verdeel de spinazie over de schijfjes.
- Leg vervolgens de gekruimelde feta kaas over de spinazie.
- Verdeel de rest van de aardappelschijfjes.
- Meng in een aparte kom de zware room, eieren en zout en peper.
- Giet het roommengsel in de schaal, tot de aardappelen onder staan. Dek af met folie.
- Bak gedurende 40 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn (prik met een vork in de aardappel om te controleren)
- Verwijder de folie, en laat de ovenschotel bakken tot je korstvorming ziet.
Recept: diethood.com