Aardappelgratin met spinazie en fetakaas

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

6 personen

Niveau de difficulté

Easy

Aardappelgratin met spinazie en fetakaas

Ingrediënten

  • Boter, op kamertemperatuur (voor ovenschaal)
  • 5-6 middelgrote aardappelen, gewassen en geschild
  • 300 gram verse babyspinazie, gewassen en uitgelekt
  • 75 gram feta kaas
  • 480 ml slagroom
  • 3 eieren
  • zout en peper naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Wrijf een 13×9 schaal in met boter.
  3. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal, ze moeten elkaar lichtjes overlappen.
  4. Verdeel de spinazie over de schijfjes.
  5. Leg vervolgens de gekruimelde feta kaas over de spinazie.
  6. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes.
  7. Meng in een aparte kom de zware room, eieren en zout en peper.
  8. Giet het roommengsel in de schaal, tot de aardappelen onder staan. Dek af met folie.
  9. Bak gedurende 40 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn (prik met een vork in de aardappel om te controleren)
  10. Verwijder de folie, en laat de ovenschotel bakken tot je korstvorming ziet.

 Recept: diethood.com

ads

ads