De raindrop cake is dé nieuwe hype in New York. Het populaire dessert, dat eruit ziet als een regendruppel (vandaar de naam), heeft op zich niet zo veel smaak maar is vooral populair door zijn unieke verschijning, textuur en de sensatie in je mond voordat het verandert in een koel, waterachtig drankje.
Ingrediënten
- 2/3 kopje bronwater
- 1 theelepel vanillesuiker
- Ongeveer 1/8 theelepel agar-agar poeder
- Kinako (geroosterd sojameel)
- Kuromitsu (zwarte suikerstroop)
Bereiding
- Meng de suiker en het water in een maatbeker en warm gedurende 30 seconden op in de microgolfoven. Roer totdat de suiker volledig opgelost is.
- Terwijl je aan het roeren bent, voeg het agar-agar poeder toe. Warm opnieuw gedurende 30 seconden op in de microgolfoven en roer vervolgens 1 minuut. Herhaal dit proces van opwarmen en roeren totdat het agar-agar poeder volledig is opgelost. Opgelet: je zal altijd hele kleine stukjes blijven zien in het water, dat is normaal.
- Giet het mengsel in 2 vormen naar keuze. Als er kleine bubbeltjes zouden verschijnen, stek deze dan kapot.
- Laat de bereiding een nachtje staan in de koelkast (nog steeds in de vormpjes).
- Haal de 'regendruppels' voorzichtig uit de vormpjes en dien onmiddellijk op met de gewenste saus (meestal Kinako en Kuromitsu)
Bron: The cooking of Joy