Nieuwe recept : Fatayers met hummus en koriander
Ingrediënten
- twee stukken zanddeeg
- 200 gr hummus
- 60 gr pijnboompitten
- verse koriander
- 1 eierdooier
- 1 cl water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de koriander.
- Bak de pijnboompitten bruin in een pan gedurende 2 à 3 minuten, zonder olie toe te voegen. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen.
- Meng de hummus met de koriander en de pijnboompitten.
- Gebruik een glas om rondes te maken in het zanddeeg met een diameter van ongeveer 8 cm. Leg 1 lepel van het mengsel in het midden van elke ronde zanddeeg en maak vervolgens een soort van pyramide door de twee uiteinden van het deeg (de rondes) naar elkaar toe te brengen en vervolgens het deeg nog eens dicht te plooien.
- Leg de fatayers op een bakplaat. Meng vervolgens het eigeel met het water en smeer er de fatayers mee in.
- Bak in de oven gedurende 20 minuten op 180 °C.
- Serveer warm of lauw.