Klassieke ontbijtrepen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

60 min

Nombre de personnes

8 personen

Niveau de difficulté

Easy

Klassieke ontbijtrepen

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram gedroogde vruchtjes (cranberry's, rozijnen, dadels, abrikozen...)
  • +\- 50 gram pure (kook-)chocolade in stukjes, nootjes (pistache-, pindanootjes,   amandelen),    zonnebloempitjes, pijnboompitjes, sesamzaadjes...
  • Een blikje gecondenseerde melk: 397 gram
  • Voor het vloeibare deeltje: stroop (appel, suiker), honing, pindakaas, choco...
  1. Verwarm de oven voor op 130°C en vet een bakplaat in met olie.
  2. Mix de havermout, vruchtjes en andere smaakmakers door elkaar.
  3. Verwarm de gecondenseerde melk in een pan en voeg het havermoutmengsel toe.
  4. Roer het geheel door elkaar op een laag vuurtje (want melk brandt makkelijk aan)
  5. Giet het mengsel op de bakplaat en strijk het plat met een spatel.
  6. Bak een uurtje in de oven en laat 15 min afkoelen.
  7. De lekkerbekken kunnen de repen dompelen in yoghurt, choco, pindakaas, of voor een crunchy touch wat (ongekookte) quinoa toevoegen
  8. Snijd het geheel in reepjes.

(Bron: Nigella Lawson)

ads

ads