Recept: healthy brownies met dadels en kikkererwten

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

20 min

Nombre de personnes

4 personen

Niveau de difficulté

Beginner

Recept: healthy brownies met dadels en kikkererwten

Ingrediënten

  • 225 gram medjool dadels, ontpit en 1 uur geweekt in warm water
  • 100 gram walnoten, plus een stuk of 20 voor de garnering
  • 9 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 60 ml kokosolie
  • 125 ml agavesiroop
  • 320 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater.
  2. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een glad mengsel. Neem een kom en voeg de dadelsaus toe samen met de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop. Mix alle ingrediënten goed. Maak nu met de keukenrobot of staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren. Voeg vervolgens de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel.
  3. Dan is het tijd om het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe te voegen en nogmaals stevig door elkaar te mengen (niet met de staafmixer want het is juist lekker als de walnoten grof blijven). Bekleed je cake- of taartvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig. Garneer eventueel met enkele walnoten.
  4. Bak de brownies drie kwartier in de voorverwarmde oven. Liefhebbers bestrooien de brownie met fijn gemalen kokosrasp voor een leuke touch. Klaar zijn je god-de-lijk lekkere brownies!

ads

ads