Oké we geven toe, stiekem snoepen we vaak liever van rauw koekjesdeeg dan van het gebakken eindresultaat. En blijkbaar zijn we niet alleen want in Gent opent op 7 maart de allereerste pop up cookie dough bar van België.
Studentes Burgerlijk Ingenieur Marilyn Dierick en Amélie Cobbaert zijn net als wij dol op zoetigheid en besloten daarom een dessert bar te beginnen met een wel erg origineel product: rauw koekjesdeeg. ‘We bakten al veel en merkten dat onze kotgenoten meestal gekker waren op het deeg dan op de uiteindelijke koekjes,’ vertellen de zoetebekken. ‘Zo is dus het idee voor onze pop up Dough It ontstaan en beetje bij beetje gegroeid.’
Ook voor vegan cookie lovers
Wat staat er bij Dough It op het menu? De basis bestaat uit koekjesdeeg met chocoladedruppels. Die kan je naar hartenlust pimpen met verschillende toppings of een bolletje ijs. Ook aan de vegans onder ons heeft het ondernemende duo gedacht. In samenwerking met stadsgenote Madam Bakster komt er ook een glutenvrije en veganistische versie. Heb je toch nog wat schrik om rauw deeg te verorberen? Marilyn en Amélie stellen je gerust: 'Alle producten worden gemaakt op basis van gepasteuriseerde eieren en verhitte bloem, dus ze zijn veilig voor ongebakken consumptie.' Niets houdt je dus tegen om toe te geven aan deze smakelijke lekkernij.
Vanaf woensdag 7 maart kan je voor een lekkere portie koekjesdeeg terecht in Dough It. De pop up blijft vier weken open.
Adres:
Dough It
Sint Jacobsnieuwstraat 45
9000 Gent
Meer informatie? facebook.com/popupdoughit
Pssst... krijg je van dit artikel wel heel veel zin in zoet? Probeer dan eens deze heerlijke brownies. Hou je het liever gezond? Tussen deze 15 healthy dessertjes vind je vast wel een favoriet.
https://instagram.com/p/Bfqm6WtD75e/?taken-by=dough_it