Een salade met gevulde eitjes mag niet ontbreken op een echte paasbrunch.
Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 eetlepels kappertjes
- 50g light roomkaas
- 4 eetlepels tonijn in eigen nat, uit blik
- peper en zout
- 2 slaharten (50g)
- 1 bosje radijzen
- 50g sojascheuten
- 4 koffielepels olijfolie
- 2 glazen witte wijnazijn
- 60ml appelsap
- 2 takjes kervel
Bereiding
Instructies
- Kook 8 eieren in ca. 10 minuten hard.
- Hak 2 eetlepels kappertjes fijn.
- Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooier eruit. Meng de eidooier met 4 eetlepels light roomkaas. Voeg 4 eetlepels tonijn in eigen nat en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de gehalveerde eieren.
- Snij 2 slaharten in heel dunne repen.
- Snij 1 bosje radijsjes in repen.
- Spoel 50 g sojascheuten af met heet water.
- Meng 4 koffielepels olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn en 4 eetlepels appelsap
en breng op smaak met peper en zout. - Meng de salade-ingrediënten met de vinaigrette en verdeel over 8 of 16 kleine
glaasjes, schaaltjes of amuselepels. Leg er steeds 1 of 2 gevulde eieren op en garneer met een paar takjes kervel.