Salade met gevulde eieren

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

10 min

Nombre de personnes

8 porties

Niveau de difficulté

Medium

Salade met gevulde eieren

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 50g light roomkaas
  • 4 eetlepels tonijn in eigen nat, uit blik
  • peper en zout
  • 2 slaharten (50g)
  • 1 bosje radijzen
  • 50g sojascheuten
  • 4 koffielepels olijfolie
  • 2 glazen witte wijnazijn
  • 60ml appelsap
  • 2 takjes kervel

Instructies

  • Kook 8 eieren in ca. 10 minuten hard.
  • Hak 2 eetlepels kappertjes fijn.
  • Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooier eruit. Meng de eidooier met 4 eetlepels light roomkaas. Voeg 4 eetlepels tonijn in eigen nat en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de gehalveerde eieren.
  • Snij 2 slaharten in heel dunne repen.
  • Snij 1 bosje radijsjes in repen.
  • Spoel 50 g sojascheuten af met heet water.
  • Meng 4 koffielepels olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn en 4 eetlepels appelsap
    en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de salade-ingrediënten met de vinaigrette en verdeel over 8 of 16 kleine
    glaasjes, schaaltjes of amuselepels. Leg er steeds 1 of 2 gevulde eieren op en garneer met een paar takjes kervel.

ads

Maxine Detaellenaere
Maxine Detaellenaere

ads