Fris van kleur en van smaak, deze lekkere aperitiefhapjes met scampi en verse dille.
Ingrediënten
- 24 scampi's, gepeld en zonder staartjes
- 3/4 kop zure room
- 1/4 kop mayonnaise
- 1 eetlepel verse dille
- 1 theelepel zeste van citroen
- 1/4 theelepel zout
- 1 grote komkommer
Bereiding
Bereiding:
- Breng een klein beetje water aan de kook in een pot.
- Plaats de scampi's in een stoommandje in de pot.
- Stoom de scampi's een vijftal minuten tot ze volledig gekookt zijn en laat ze daarna afkoelen.
- Meng in een grote kom, die je luchtdicht kan afsluiten, de zure room, mayonnaise, dille, zeste van citroen en het zout.
- Voeg de scampi's toe aan de saus en meng goed tot ze allemaal bedekt zijn met het mengsel. Plaats de bowl minimum 1 uur in de koelkast (indien mogelijk een hele nacht).
- Snijd de komkommer in schijfjes en leg er net voor het serveren telkens 1 scampi op.
(via homemadeinterest.com)