Aperitiefhapje met scampi en dille

Geüpdatet op 28 maart 2018 Druk het recept af door Maxine Detaellenaere
  • Ontbijt
  • 15 mn
  • 5 mn
  • 6 porties
  • Easy
Aperitiefhapje met scampi en dille

Fris van kleur en van smaak, deze lekkere aperitiefhapjes met scampi en verse dille.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en zonder staartjes
  • 3/4 kop zure room
  • 1/4 kop mayonnaise
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 theelepel zeste van citroen
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 grote komkommer

Bereiding

Bereiding:

  1. Breng een klein beetje water aan de kook in een pot.
  2. Plaats de scampi's in een stoommandje in de pot.
  3. Stoom de scampi's een vijftal minuten tot ze volledig gekookt zijn en laat ze daarna afkoelen.
  4. Meng in een grote kom, die je luchtdicht kan afsluiten, de zure room, mayonnaise, dille, zeste van citroen en het zout.
  5. Voeg de scampi's toe aan de saus en meng goed tot ze allemaal bedekt zijn met het mengsel. Plaats de bowl minimum 1 uur in de koelkast (indien mogelijk een hele nacht).
  6. Snijd de komkommer in schijfjes en leg er net voor het serveren telkens 1 scampi op.

(via homemadeinterest.com)

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor