Quiche met zoete aardappel en spinazie
Non spécifié
10 min
20 min
6 personen
Medium
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels, geschild en in schijfjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 400g geblancheerde, bevroren spinazieblaadjes
- peper en zout
- 4 eieren
- 200ml melk (eventueel plantaardig zoals kokosmelk of amandelmelk)
- nootmuskaat
- optioneel: handvol geraspte kaas (emmental, cheddar, feta)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een quichevorm van 24cm doorsnee in met boter of kokosvet en zet aan de kant.
- Verwarm de olijfolie op een middelhoog vuur in een pan. Voeg de look en ui toe en fruit tot alles goudbruin ziet. Blijf regelmatig roeren, zo verklein je de kans op aanbranden.
- Voeg de bevroren spinazieblaadjes toe en verlaag tot een laag vuurtje. Laat de spinazie een vijftiental minuten bakken tot de blaadjes volledig zacht zijn. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Schil de zoete aardappel en snijd de groente in fijne schijfjes. Bedek de quichevorm met de schijfjes, ook langs de zijkant, want dit doet dienst als korst. Snijd de schijfjes die langs de rand komen te liggen in twee zodat je een platte zijde krijgt. Zo zal de korst beter houden.
- Bak de zoete aardappel 15 minuten voor op 180°C.
- Spreid de gekookte spinazie uit op de voorgebakken zoete aardappel en plaats aan de kant.
- Meng in een kom de eieren, melk en nootmuskaat. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Giet het eiermengsel in de quiche en strooi er een handvol geraspte kaas bovenop (optioneel).
- Bak de quiche gedurende 25 à 30 minuten tot de zoete aardappels zacht zijn en de kaas is gegrild.
- Dien onmiddellijk op.
(via sweetashoney.co)
ads
ads