Weekend treat: Appel-havermout pannenkoeken

Foto: Roos Mestdagh

Wat heb je nodig?

– 150 g havermout
– 4 appels
– 3 eieren
– 8 el amandelmelk
– snuifje kaneel
– 2 el kokosolie
– 1 el ahornsiroop

Toppings:

– handje rozijnen
– Griekse yoghurt

Hoe ga je te werk?
Doe de havermout in een blender en mix tot havermeel.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Stoom de appels gaar in een stoommandje. Doe de helft van de appeltjes bij het havermeel in de blender, zet de andere helft in een kommetje opzij.
Voeg nu ook de eieren, de amandelmelk en een snuifje kaneel toe in een blender. Blend tot een glad geheel. Verwarm wat kokosolie in een pan en schep er een grote lepel van het beslag in.
Maak er een mooi klein pannenkoekje van (hoe kleiner de pannenkoek, hoe makkelijker om te draaien). Herhaal tot het beslag volledig is opgebruikt.
Serveer met de gestoomde appeltjes die je over hebt, wat ahornsiroop en eventueel wat rozijnen en griekse yoghurt.

Recept uit ‘De gezonde goesting’ van Steffi Vertriest, uitgegeven door Njam. 24,99 euro. Shop hier.