Ook deze beroemdheden trouwden in een Givenchy jurk

Geüpdatet op 15 november 2019 door Isabelle
Ook deze beroemdheden trouwden in een Givenchy jurk

Meghan Markle ging voor haar bruidsjurk aankloppen bij Givenchy en dat is niet zo’n voor de hand liggende keuze, zo blijkt. De beroemdheden die net als zij in een ontwerp van het Franse modehuis trouwden, zijn immers op één hand te tellen. Clare Waight Keller zwaait er sinds kort de plak en Meghan Markles bruidsjurk geldt als haar eerste grote wapenfeit -net zoals Kates jurk dat jaren geleden voor Sarah Burton bij Alexander McQueen was- maar deze Givenchy ontwerpers mochten een bekende bruid kleden:

1/

Riccardo Tisci voor Kim Kardashian

“Net als Kim!!!” Het is de eerste gedachte die door ons hoofd schoot toen we zaterdagochtend het officiële perbericht over Meghans jurk ontvingen. Zou de Queen hetzelfde gedacht hebben? Hopelijk niet, elke associatie met ’s werelds grootste reality ster zal bij haar niet in goede aarde vallen… Kardashian vierde haar trouwpartij een week lang en haar huwelijksbootje hield halt in Parijs, Versailles en uiteindelijk Firenze. De ster droeg in die dagen verschillende couture stukken van onder andere Balmain en Valentino, maar op D-day in Firenze haalde ze een ontwerp van haar goede vriend Riccardo Tisci, toenmalig hoofdontwerper bij Givenchy, boven. Een handgemaakt nummertje vol kant en speelse cut-outs, met een verdacht brave halslijn, een ingesnoerd silhouet en een sluier die in lengte zo met die van Meghan kon rivaliseren (maar niet in detail, zo meteen meer daarover). Het moet gezegd: een geweldig ontwerp!

2/

Hubert de Givenchy voor Audrey Hepburn

Hepburn en Givenchy in 1957

Givenchy en Audrey Hepburn worden vaak in één adem genoemd en het zal dan ook niet verwonderen dat ook de klassieke Hollywood diva in een jurk van het modehuis naar het altaar liep. Voor de film althans. In Funny Face uit 1957 gaf ze haar fictieve ja-woord aan Fred Astaire en daarvoor droeg ze een korte, speelse creatie van Hubert de Givenchy, de ontwerper die driekwart van haar filmische garderobe, waaronder de wereldberoemde little black dress uit Breakfast at Tiffany’s had ontworpen. De boothals van de jurk doet trouwens verdacht veel denken aan de halslijn van Meghan Markles bruidsjurk, zou Waight Keller hier inspiratie hebben gehaald?

Fun fact: Hepburn trouwde in het echt twee keer en deed daarop vreemd genoeg geen beroep op Givenchy.

3/

Riccardo Tisci voor Lara Stone

Toen het Nederlandse topmodel Lara Stone in 2010 trouwde, vertrouwde ze haar look toe aan Riccardo Tisci, de man die haar carrière had helpen lanceren. Hij boekte haar enkele jaren eerder voor zijn couture show en zette daarmee de deur open naar succesvolle verschijningen in ’s werelds machtigste magazines. De ontwerper stak haar voor haar grote dag in een sexy slip dress met gouden afwerking en een dijhoge beensplit. ’s Avonds werd het omgewisseld voor een nog uitdagender ontwerp in gouden sequins, dat Tisci gek was en is op Stones indrukwekkende lijf, moge duidelijk zijn!

4/

Riccardo Tisci voor Christina Ricci

Nog een edgy Tisci bruidje was Christina Ricci, het kindsterretje dat wereldberoemd werd rol als Wednesday Adams in de komische horrorreeks The Adams Family. Op haar huwelijk geen creepy looks, wel een twist op de oerklassieke bruidsjurk: kant, een sluier en lange mouwen, maar dan wel met enkele cut-outs die het geheel een sexy toets geven.

5/

Clare Weight Keller voor Meghan Markle

En dan is er uiteraard ook dé royal wedding dress. Weinig ontwerpers krijgen de kans er één te creëeren en de Britse designer greep die dan ook met beide handen. De sobere, zijden jurk waarin ze Meghan Markle naar het koninklijk altaar stuurde, zat volgens het persbericht vast met zes strategisch geplaatste steken, die voor een vloeiende beweging doorheen het ontwerp zorgden. Bovendien was het niet vrij van symboliek: de vijf meter lange sluier uit zijden tule werd afgewerkt met handgemaakt kantwerk dat bloemen uit alle 53 (!) landen van het Gemenebest verenigt. Het kostte naaisters honderden uren werk en ze moesten om de drie minuten hun handen wassen om geen vlekken op de nu al legendarische sluier te maken. Needless to say: en museumstuk.