Chiliburger

Geüpdatet op 28 mei 2018 Druk het recept af door Maxine Detaellenaere
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 15 mn
  • 4 burgers
  • Easy
Chiliburger

Hou je van pikant, dan zit je zeker goed met deze muy caliente chiliburger.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 450g americain natuur
  • 1 koffielepel chilivlokken
  • 2 koffielepels Kruidenmix
  • peper en zout naar smaak
  • 1 koffielepel olie
  • 2 tomaten
  • 4 kleine augurken
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 koffielepel mayonaise
  • 1 koffielepel ketchup
  • 4 blaadjes ijsbergsla

Bereiding

  1. Snipper 1 ui, rasp 1 wortel en meng met 450 g americain natuur, 1 koffielepel chilivlokken, 2 koffielepels gemengde kruiden, peper en zout. Maak daarvan 4 burgers.
  2. Verhit 1 koffielepel olie in een pan en bak de burgers ca. 12-15 minuten zo krokant mogelijk.
  3. Snij 2 tomaten en 4 augurken in plakjes.
  4. Rooster 4 hamburgerbroodjes, bestrijk elke onderste helft met 1 koffielepel mayonaise en de bovenste helft met 1 koffielepel ketchup.
  5. Beleg beide broodjes met 1 blaadje ijsbergsla, plakjes tomaat en augurk.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor