Hou je van pikant, dan zit je zeker goed met deze muy caliente chiliburger.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 450g americain natuur
- 1 koffielepel chilivlokken
- 2 koffielepels Kruidenmix
- peper en zout naar smaak
- 1 koffielepel olie
- 2 tomaten
- 4 kleine augurken
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 koffielepel mayonaise
- 1 koffielepel ketchup
- 4 blaadjes ijsbergsla
Bereiding
- Snipper 1 ui, rasp 1 wortel en meng met 450 g americain natuur, 1 koffielepel chilivlokken, 2 koffielepels gemengde kruiden, peper en zout. Maak daarvan 4 burgers.
- Verhit 1 koffielepel olie in een pan en bak de burgers ca. 12-15 minuten zo krokant mogelijk.
- Snij 2 tomaten en 4 augurken in plakjes.
- Rooster 4 hamburgerbroodjes, bestrijk elke onderste helft met 1 koffielepel mayonaise en de bovenste helft met 1 koffielepel ketchup.
- Beleg beide broodjes met 1 blaadje ijsbergsla, plakjes tomaat en augurk.