Geef de klassieke tomaat-mozzarella een twist uit de zee...
Ingrediënten
- 2 coeur de boeuf-tomaten
- 4 bollen burrata
- 4 tl poeder van olijf
- 4 el zeewierpesto
- 40 g zeesla, versnipperd
- enkele blaadjes zeevenkel, een plukjes basil cress (kleine scheutjes van basilicum) of salty ngers (zeebanaan) een lekkere extra vergine olijfolie zwarte peper en zout uit de molen
Bereiding
- 1 Was de tomaten en snijd ze in schijfjes.
- 2 Neem vier borden. Giet op elk bord een el pesto en verdeel de pesto
mooi egaal.
- 3 Verdeel en schik de schijfjes tomaat op de borden als een carpaccio.
- 4 Pluk de burrata in stukken en verdeel over de tomaat, samen met de jngesneden zeesla. Maal er wat peper en zout over.
- 5 Bestrooi met het poeder van olijf en versier met de kleine blaadjes basilicum, zeebanaan of zeevenkel.
- 6 Besprenkel met wat lekkere olijfolie.
TIP —Kraakvers stokbrooder bij, en je hebt een zalige lunch!