Bloemkoolpizza met witloof, pancetta en roodhoornwier

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

2 personen

Niveau de difficulté

Easy

Bloemkoolpizza met witloof, pancetta en roodhoornwier

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 klontjes boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 bloemkoolpizzabodems (te koop bij Albert Heijn) 2 el tomatentapenade
  • 1 el zeewierpoeder
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 pakje (150 g) pancetta
  • gedroogde mediterrane kruiden
  • 1 rolletje geitenkaas met korst, in plakjes gesneden 1 handje roodhoornwier
  • 2 el zeewierpesto
  • 1  Snijd de ui in ringen en stoof enkele minuten aan in een klontje boter en met de geritste rozemarijn. Zet apart. Smelt in dezelfde pan opnieuw een klontje boter en stoof de witloofblaadjes gedurende 4 minuten.
  • 2  Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3  Bestrijk de pizzabodems met tomatentapenade. Bestrooi met wat zee- wierpoeder. Verdeel de uien met rozemarijn en de witloofblaadjes over de bodems. Verdeel de pancetta erover. Kruid met peper en gedroogde mediterrane kruiden. Verdeel de plakjes geitenkaas erover.
  • 4  Bak de pizza’s op een warme zwarte plaat gedurende 12 minuten (of zelfs een tikkeltje langer, waardoor je een mooi krokante bodem krijgt).
  • 5  Werk net voor het opdienen af met wat dotjes zeewierpesto en wat takjes roodhoornwier.

ads

Default Author
Isabelle

ads