Ontharen met een laser is duur, pijnlijk en niet geschikt voor donkere huidtypes. Althans, dat is wat veel mensen denken. “Het is nochtans niet altijd waar”, zegt dokter Ilan Karavani van de Antwerpse Carpe kliniek. “Laseren is uiteindelijk zelfs goedkoper dan scheren”.
Als Kim Kardashian geen ontsierend haartje op haar lichaam heeft, is dat te danken aan een intensieve behandeling met lasers. De realityster is bijgevolg ‘zo glad als een zeehondje’ (haar woorden) en moet nimmer nog aan de slag met een scheermesje. Zelfs de ‘babyhairs’ op haar haarlijn moesten er enkele jaren geleden aan geloven. Permanente laserontharing zit in de lift maar heeft nog steeds met een aantal hardnekkige vooroordelen te kampen. Wij staken ons licht op bij dr. Ilan Karavani van de Carpe kliniek in Antwerpen.
Laserontharing is duur
Als ik mijn bikinilijn laat waxen betaal ik 20 euro, laat ik diezelfde regio laseren betaal ik om de zes weken 85 euro. Bij Carpe tel je per sessie zelfs 100 euro neer. Als je weet dat er tot acht sessies nodig zijn om een zone haarvrij te krijgen, tikt het bedrag aardig aan. Al hangt er volgens dokter Karavani vanaf hoe je het bekijkt. “Er is natuurlijk de initiële investering maar nadien wordt het goedkoper. Stel dat je 20 euro betaalt om je oksels te laten waxen, heb je daar maximum twee weken plezier van. Tel daarbij de tijd die je voor het ontharen moet uittrekken en de pijn die je ondergaat. Voor een lasersessie betaal je 50 euro maar je bent meteen een maand haarvrij. Na een tweede sessie ben je al twee maanden haarvrij en na drie sessies misschien zelfs zes maanden. Na een jaar betaal je nog 50 euro voor een onderhoudssessie en ben je 356 dagen haarvrij. Kortom: na de initiële investering, ben je voor de prijs van een kopje koffie haarvrij.”