FOOD : tarte tatin van tomaten
Non spécifié
10 min
25 min
4 people
Easy
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje basilicum
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 bol buffelmozzarella
- 10 zongedroogde tomaten op olie met knoflook
- Oregano
- Zout en peper
- Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Laat ze schrikken en trek dan het vel eraf. verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe het gepelde en in plakjes gesneden knoflook, de stukjes tomaat, het fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak in de pan en verhit alles op een hoog vuur tot zich een dikke compote heeft gevormd.
- Rol van het bladerdeeg een lap ter grootte van de taartvorm en verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de mozzarella uitlekken. Snijd hem in dikke plakken en leg deze op de bodem van een taartvorm. Strijk hier de ‘compote’ over uit. Leg daar de zongedroogde tomaten op en bestrooi alles met oregano, zout en peper. Dek de vulling af met de lap bladerdeeg. - Bak de taart 25 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, leg een bord op de taartvorm en stort de taart er omgekeerd op (met de deegbodem naar beneden).
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads