FOOD : tarte tatin van tomaten

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

25 min

Nombre de personnes

4 people

Niveau de difficulté

Easy

FOOD : tarte tatin van tomaten

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 10 zongedroogde tomaten op olie met knoflook
  • Oregano
  • Zout en peper

tomatentarte

 

  1. Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Laat ze schrikken en trek dan het vel eraf. verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe het gepelde en in plakjes gesneden knoflook, de stukjes tomaat, het fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak in de pan en verhit alles op een hoog vuur tot zich een dikke compote heeft gevormd.
  2. Rol van het bladerdeeg een lap ter grootte van de taartvorm en verwarm de oven voor op 180°C.
    Laat de mozzarella uitlekken. Snijd hem in dikke plakken en leg deze op de bodem van een taartvorm. Strijk hier de ‘compote’ over uit. Leg daar de zongedroogde tomaten op en bestrooi alles met oregano, zout en peper. Dek de vulling af met de lap bladerdeeg.
  3. Bak de taart 25 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, leg een bord op de taartvorm en stort de taart er omgekeerd op (met de deegbodem naar beneden).

     

tomatentarte2

Staceys Snack Online 

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads