Een klassieke tarte tatin wordt in de Franse keuken met appelen of peren bereid, maar deze hartige variant zet de tarte ook bij een weekendlunch op het menu. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje basilicum
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 bol buffelmozzarella
- 10 zongedroogde tomaten op olie met knoflook
- Oregano
- Zout en peper
Bereiding
- Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Laat ze schrikken en trek dan het vel eraf. verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe het gepelde en in plakjes gesneden knoflook, de stukjes tomaat, het fijngehakte basilicum en zout en peper naar smaak in de pan en verhit alles op een hoog vuur tot zich een dikke compote heeft gevormd.
- Rol van het bladerdeeg een lap ter grootte van de taartvorm en verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de mozzarella uitlekken. Snijd hem in dikke plakken en leg deze op de bodem van een taartvorm. Strijk hier de ‘compote’ over uit. Leg daar de zongedroogde tomaten op en bestrooi alles met oregano, zout en peper. Dek de vulling af met de lap bladerdeeg. - Bak de taart 25 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, leg een bord op de taartvorm en stort de taart er omgekeerd op (met de deegbodem naar beneden).