1. ZALM VAN DE BARBECUE EN AARDBEIENSALSA

Ingrediënten:

– 1 of meerdere dikke zalmmoten
– 2,5 eetlepels bruine suiker
– 1 theelepel chilipoeder (indien mogelijk ancho)
– ½ theelepel gerookt paprikapoeder
– ½ theelepel zout
– een bakje aardbeien
– 1,5 eetlepel jalapeñopepers
– 2 of 3 rode uien
– 1 bosje koriander
– 1 citroen

Bereiding:

– Maak de salsa in een kom: snij de aardbeien, de jalapeño’s, de rode ui en de koriander in stukjes en vermeng, samen met het citroensap en het zout. Zet opzij.
– Vermeng in een ander kommetje de bruine suiker, het chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en het zout.
– Wrijf het vlees van de zalm in met dit mengsel en leg de vis met de velkant naar beneden tien tot twintig minuten op het rooster van de barbecue.
– Laat twee minuten rusten en dien op, met de aardbeiensalsa op de vis geschept.

Bron: Joyful healthy eats.