3. BURGERS VAN ZOETE AARDAPPELEN EN HALLOUMI
Ingrediënten:
– 250 g halloumi, in 8 plakjes gesneden
– 1 of 2 zoete aardappelen, in schijfjes gesneden
– 1 Spaans pepertje, fijngehakt
– enkele verse munt- en korianderblaadjes, fijngehakt
– 2 citroenen
– 1 grote avocado
– 4 hamburgerbroodjes
– enkele rucolablaadjes
– 2 rode paprika’s
Bereiding:
– Vermeng de halloumi en de zoete aardappelen in een kom met het Spaanse pepertje, de munt, de geraspte schil en het sap van een halve citroen en een straaltje olijfolie. Laat alles dertig minuten marineren.
– Prak de avocado fijn en vermeng met het sap van één citroen, de koriander, zout en zwarte peper.
– Verhit de barbecue en rooster de zoete aardappelen vijf minuten aan iedere kant (of tot er zwarte strepen op staan). Rooster de halloumi één minuut aan iedere kant.
– Schep het avocadomengsel op de onderste helft van de hamburgerbroodjes en beleg dat achtereenvolgens met halloumi, zoete aardappel, enkele vooraf gebakken stukken rode paprika en rucola. Dien meteen op!
Bron: Delicious magazine.