4. PITTIGE KALKOENBROCHETTES EN GRIEKSE YOGHURTSAUS
Ingrediënten:
– 700 g kalkoen
– 1 courgette, in stukjes
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels gemalen komijn en 2 theelepels gemalen koriander
– platbroden (wraps of Libanees brood)
– 2 citroenen
– 140 g Griekse yoghurt
– 2 komkommers (indien mogelijk Libanese)
– platte peterselie
– olijfolie, zout, zwarte peper
Bereiding:
– Mix in een grote kom de kalkoen, de courgette, de knoflook, de komijn, de koriander, het zout en de peper.
– Maak een burgertje met twee theelepels van dit mengsel. Herhaal dit tot je zo’n vijftien burgertjes hebt en prik die op spiesen (twee per spies). Bak ze op de barbecue.
– Snij de citroenen ondertussen in twee en laat ook die mooi kleuren op de barbecue.
– Giet de yoghurt in een kommetje en roer er wat olijfolie, zout en peper onder.
– Serveer de brochettes op het platbrood met de yoghurtsaus, de in dunne reepjes gesneden komkommer, de citroen en de platte peterselie.
> Je kunt de kalkoen en de citroenen gemakkelijk vervangen door ander vlees en een andere citrusvrucht. Met zijn kruidige en gerookte toetsen past de champagne Rosé Sauvage prachtig bij bijvoorbeeld eend met sinaasappel.
Bron: Donna Hay.