EN WAT DRINK JE DAARBIJ?

Deze zomer wordt de barbecue fancy. Punt uit. We besloten bij onze gepimpte slaatjes en brochettes rosé te schenken. En neen, we hebben het niet over de wijn maar wel over de champagne! Ontkurk een fles voor een speciale gelegenheid … of gewoon om het begin van de vakantie te vieren (of als troost omdat ze bijna gedaan is). Wij hebben onze zinnen gezet op Rosé Sauvage van Piper-Heidsieck. De robijnrode kleur was liefde op het eerste gezicht … We zagen ons al meteen zitten aan het zwembad, een fonkelend juweel rond de hals en een glaasje bubbels in de hand!

Waarom zijn we er zo dol op?

Omdat deze champagne zo heerlijk intens is. We zijn verslingerd aan de aroma’s van rode vruchten in de mond en de afdronk met pitte en gerookte toetsen. Beeld je braambessen, zwarte bessen en aardbeien in, en dan mandarijnen en saffraan. Wat zit erin? Pinot Noir (50-55%), Meunier (30-35%), Chardonnay (15-20%) en Reserve (10-20%). Uitgesproken en heel fris voor de zomer. Het is trouwens geen toeval dat deze Rosé Sauvage van Piper-Heidsieck al verschillende prijzen in de wacht sleepte … De gerechten hierboven passen er trouwens perfect bij! Het moeilijkste van allemaal? Kiezen!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Piper-Heidsieck
www.piper-heidsieck.com