Drie pittige en vegetarische hamburgerreceptjes

Geüpdatet op 15 maart 2019 door Marie-Noëlle Vekemans en Maxine Detaellenaere
Drie pittige en vegetarische hamburgerreceptjes

In een vegetarische bui? Probeer dan deze drie hamburgergerechtjes op basis van falafel, rode bonen of champignons.

Smakelijk!

1/

Hamburger met champignons en mozarella

Ingrediënten:

  • 6 grote portobellochampignons zonder steel
  • 1 koffielepel zout
  • 2 bolletjes buffelmozarella, in drieën gesneden
  • 10 ml olijfolie

Spicy tomatensaus

  • 300 g tomatensaus
  • 30 ml TABASCO® Pepper-saus

Afwerking:

  • 6 hamburgerbroodjes
  • Sla
  • 12 grote sneetjes tomaat
  • 2 grote uien, fijngesnipperd

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan en bruin de gesnipperde ui tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Haal van het vuur.
  2. Meng de tomatensaus met de Tabasco. Zet apart.
  3. Bak de champignons in een pan tot ze bijna gaar zijn.
  4. Leg vervolgens een sneetje mozzarella op de champignons. Laat ze verder bakken tot ze goed zijn en de kaas erover gesmolten is.
  5. Leg de champignon op de onderkant van een burgerbroodje en giet er de saus over en de gesnipperde ui.
  6. Serveer met een salade met tomaat.
    2/

Hamburger met falafel

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten uit blik
  • 1 rode ui, grofgehakt
  • 2 teentjes look, geplet
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 2 koffielepels limoensap
  • 10 ml TABASCO® Green Pepper-saus
  • Een handvol korianderblaadjes
  • Een handvo verse peterselie
  • 2 soeplepels boter of kikkererwtenboter
  • 2 soeplepels plantaardige olie

Vinaigrette

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje look, geplet
  • 50 g geraspte komkommer
  • 30 ml TABASCO Green Pepper-saus

Afwerking:

  • 6 hamburgerbroodjes
  • Waterkers ter versiering

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en droog.
  2. Mix ze in een blender met de ui, de look, het limoensap en e kruiden tot je een homogeen mengsel krijgt.
  3. Maak van het mengsel 6 burgers van ongeveer 10 cm diameter en 2 cm dikte.
  4. Meng de yoghurt, de geraspte komkommer en de TABASCOÒ Green Pepper-saus door elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak. Zet aan de kant.
  5. Verwarm de olie in een grote pan en bak de falafel 3 à 4 minuten aan elke kant tot ze gebruind zijn.
  6. Grill de broodjes lichtjes in de oven.
  7. Smeer de vinaigrette op een kant van een broodje, leg er de falafelburger op, leg er wat waterkers op en leg de andere helft van het broodje erop.

3/

Hamburger met rode boontjes

Ingrediënten:

  • 300 g rode boontjes, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g mais, uitgelekt
  • 10 ml TABASCO® Brand Habanero-saus
  • 200 g boter
  • 50 g gegrilde paprika
  • 3 geklutste eieren

Vinaigrette:

  • 20 ml vloeibare honing
  • 30 ml mosterd
  • 10 ml TABASCO® Brand Habanero-saus
  • 15 ml olijfolie
  • Afwerking:
  • 6 hamburgerbroodjes
  • Waterkers
  • 12 grote sneetjes tomaat

Bereiding:

  1. Mix 3/4 van de boontjes tot je een dik mengsel krijgt, voeg de resterende boontjes en de ingrediënten voor de burger toe. Meng goed tot je een smeuïg mengsel krijgt.
  2. Plaats 6 vormen gevuld met het burgermengsel op een ingevette bakplaat tot de burgers warm en doorbakken zijn.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een bowl.
  4. Toast de broodjes lichtjes en leg er twee sneetjes tomaten op, gevolgd door de burger. Sprenkel er de mosterdvinaigrette op en werk af met waterkers.

Pssst... lees snel over onze 10 favoriete vegetarische adresjes, vegetarische hapjes en vegan sportsnacks.