Hamburger met champignons en mozarella

Ingrediënten:

  • 6 grote portobellochampignons zonder steel
  • 1 koffielepel zout
  • 2 bolletjes buffelmozarella, in drieën gesneden
  • 10 ml olijfolie

Spicy tomatensaus

  • 300 g tomatensaus
  • 30 ml TABASCO® Pepper-saus

Afwerking:

  • 6 hamburgerbroodjes
  • Sla
  • 12 grote sneetjes tomaat
  • 2 grote uien, fijngesnipperd

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een pan en bruin de gesnipperde ui tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Haal van het vuur.
  2. Meng de tomatensaus met de Tabasco. Zet apart.
  3. Bak de champignons in een pan tot ze bijna gaar zijn.
  4. Leg vervolgens een sneetje mozzarella op de champignons. Laat ze verder bakken tot ze goed zijn en de kaas erover gesmolten is.
  5. Leg de champignon op de onderkant van een burgerbroodje en giet er de saus over en de gesnipperde ui.
  6. Serveer met een salade met tomaat.