Hamburger met falafel

Ingrediënten:

  • 350 g kikkererwten uit blik
  • 1 rode ui, grofgehakt
  • 2 teentjes look, geplet
  • 2 koffielepels gemalen komijn
  • 2 koffielepels limoensap
  • 10 ml TABASCO® Green Pepper-saus
  • Een handvol korianderblaadjes
  • Een handvo verse peterselie
  • 2 soeplepels boter of kikkererwtenboter
  • 2 soeplepels plantaardige olie

Vinaigrette

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje look, geplet
  • 50 g geraspte komkommer
  • 30 ml TABASCO Green Pepper-saus

Afwerking:

  • 6 hamburgerbroodjes
  • Waterkers ter versiering

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en droog.
  2. Mix ze in een blender met de ui, de look, het limoensap en e kruiden tot je een homogeen mengsel krijgt.
  3. Maak van het mengsel 6 burgers van ongeveer 10 cm diameter en 2 cm dikte.
  4. Meng de yoghurt, de geraspte komkommer en de TABASCOÒ Green Pepper-saus door elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak. Zet aan de kant.
  5. Verwarm de olie in een grote pan en bak de falafel 3 à 4 minuten aan elke kant tot ze gebruind zijn.
  6. Grill de broodjes lichtjes in de oven.
  7. Smeer de vinaigrette op een kant van een broodje, leg er de falafelburger op, leg er wat waterkers op en leg de andere helft van het broodje erop.