Hamburger met falafel
Ingrediënten:
- 350 g kikkererwten uit blik
- 1 rode ui, grofgehakt
- 2 teentjes look, geplet
- 2 koffielepels gemalen komijn
- 2 koffielepels limoensap
- 10 ml TABASCO® Green Pepper-saus
- Een handvol korianderblaadjes
- Een handvo verse peterselie
- 2 soeplepels boter of kikkererwtenboter
- 2 soeplepels plantaardige olie
Vinaigrette
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 teentje look, geplet
- 50 g geraspte komkommer
- 30 ml TABASCO Green Pepper-saus
Afwerking:
- 6 hamburgerbroodjes
- Waterkers ter versiering
Bereiding:
- Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en droog.
- Mix ze in een blender met de ui, de look, het limoensap en e kruiden tot je een homogeen mengsel krijgt.
- Maak van het mengsel 6 burgers van ongeveer 10 cm diameter en 2 cm dikte.
- Meng de yoghurt, de geraspte komkommer en de TABASCOÒ Green Pepper-saus door elkaar, voeg peper en zout toe naar smaak. Zet aan de kant.
- Verwarm de olie in een grote pan en bak de falafel 3 à 4 minuten aan elke kant tot ze gebruind zijn.
- Grill de broodjes lichtjes in de oven.
- Smeer de vinaigrette op een kant van een broodje, leg er de falafelburger op, leg er wat waterkers op en leg de andere helft van het broodje erop.