Hamburger met rode boontjes

Ingrediënten:

  • 300 g rode boontjes, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g mais, uitgelekt
  • 10 ml TABASCO® Brand Habanero-saus
  • 200 g boter
  • 50 g gegrilde paprika
  • 3 geklutste eieren

Vinaigrette:

  • 20 ml vloeibare honing
  • 30 ml mosterd
  • 10 ml TABASCO® Brand Habanero-saus
  • 15 ml olijfolie
  • Afwerking:
  • 6 hamburgerbroodjes
  • Waterkers
  • 12 grote sneetjes tomaat

Bereiding:

  1. Mix 3/4 van de boontjes tot je een dik mengsel krijgt, voeg de resterende boontjes en de ingrediënten voor de burger toe. Meng goed tot je een smeuïg mengsel krijgt.
  2. Plaats 6 vormen gevuld met het burgermengsel op een ingevette bakplaat tot de burgers warm en doorbakken zijn.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een bowl.
  4. Toast de broodjes lichtjes en leg er twee sneetjes tomaten op, gevolgd door de burger. Sprenkel er de mosterdvinaigrette op en werk af met waterkers.

Pssst… lees snel over onze 10 favoriete vegetarische adresjes, vegetarische hapjes en vegan sportsnacks.