Broccoli 

Ook hier heel wat antioxidanten. Broccoli werkt uitstekend om hart- en vaatziekten te voorkomen én geeft je ogen een energieboost. Geen bril nodig voor fanatieke broccoli-eters…

Geroosterde broccoli met knoflook en citroen:

2

Benodigdheden: 2 kroppen broccoli, 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel zout, een halve theelepel zwarte peper, 1 teentje knoflook, een halve theelepel citroensap.

How to:

– Warm de oven voor op 200°

– Meng de broccoli (in afzonderlijke bloempjes) in een grote kom met de olijfolie, het zout, de peper en de geperste knoflook.

– Leg de afzonderlijke stukken broccoli naast elkaar op bakpapier.

– Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven –tot je met een vork gemakkelijk in de broccoli kan prikken.

– Giet er net voor het opdienen het citroensap over voor een frisse afwerking.