Broccoli
Ook hier heel wat antioxidanten. Broccoli werkt uitstekend om hart- en vaatziekten te voorkomen én geeft je ogen een energieboost. Geen bril nodig voor fanatieke broccoli-eters…
Geroosterde broccoli met knoflook en citroen:
Benodigdheden: 2 kroppen broccoli, 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel zout, een halve theelepel zwarte peper, 1 teentje knoflook, een halve theelepel citroensap.
How to:
– Warm de oven voor op 200°
– Meng de broccoli (in afzonderlijke bloempjes) in een grote kom met de olijfolie, het zout, de peper en de geperste knoflook.
– Leg de afzonderlijke stukken broccoli naast elkaar op bakpapier.
– Laat 15 à 20 minuten bakken in de oven –tot je met een vork gemakkelijk in de broccoli kan prikken.
– Giet er net voor het opdienen het citroensap over voor een frisse afwerking.