Licht gekarameliseerde kip met gestoofde paksoi en sushirijst
Non spécifié
30 min
00 min
2 porties
Easy
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 1 zakje rijstwijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 portie kippendijfilets
- 2 bosuien
- 200g sushi rijst
- sojasaus
- 1 stukje verse gember
1. Rijst koken
Breng 400ml water met een snuf zout in een middelgrote kookpan aan de kook. Was de sushirijst in een zeef tot het water helder is. Voeg de rijst toe zodra het water kookt, breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur met een deksel afgedekt in 10-13min beetgaar. Neem van het vuur en laat 5min rusten.
2. Groenten voorbereiden
Pel intussen de knoflook en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en hak of rasp fijn (zie kooktip, links). Snijd de stronk van de paksoi en snijd de groente in de breedte in 3-4cm brede repen. Snijd de bosuien zonder stronkje in dunne ringen.
3. Kip bakken
Verhit 1el plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kippendijfilets in met wat zout en peper en bak dan 3-4min per kant totdat het vlees goudbruin kleurt. Neem de kip uit de pan.
4. Saus maken
Verhit de grote koekenpan opnieuw op middelhoog vuur, voeg evt. 1el olie toe en bak de knoflook en gember in ca. 1min zacht. Voeg dan 100ml water, 2-3el suiker, de rijstwijnazijn en sojasaus toe en
breng de saus al roerend aan de kook. Doe de kip terug in de pan en laat de saus ca. 5min sudderen totdat het kippenvlees gaar is.
5. Paksoi garen
Vul intussen een middelgrote kookpan met een 2cm hoge laag water en breng aan de kook. Voeg de paksoi met een snuf zout toe zodra het water kookt en kook in ca. 3min gaar. Giet af.
6. Kip karameliseren
Zet het vuur onder de pan met kip hoog zodra het vlees gaar is. Houd de pan schuin en vang met een lepel wat van de saus op. Lepel dit over de kip en herhaal dit ca. 3- 5min om de kip te glaceren. Schep de rijst op de borden, leg de kip en paksoi erop en bestrooi met de bosuiringen.
(Geen zin om zelf boodschappen te doen? Surf naar Marleyspoon en laat ze lekker aan huis leveren.)
ads
ads