Malse curry kippendijtjes met bloemkool en gember-tahinsaus
Non spécifié
40 min
00 min
2 porties
Medium
Ingrediënten
- 5g verse gladde peterselie
- 1 zakje pijnboompitten
- 1 bloemkool
- 1 stukje verse gember
- 1 zakje tahin
- 1 blik borlotti bonen
- bruine rozijnen
- 1 portie kippendijfilets
- 5g madras curypoeder
1. Bloemkool voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in vieren en dan in 1cm dikke plakken. Maak je geen zorgen als er stukken afvallen, die kun je ook meeroosteren. Leg dan alle bloemkool op de bakplaat.
2. Bonen toevoegen
Giet de bonen in een zeef af en spoel ze schoon. Laat goed uitlekken en verdeel ze ook over de bakplaat.
3. Groenten en kip roosteren
Plaats de kippendijfilets bovenop de groenten en bestrooi met het madras currypoeder, zout en peper en besprenkel met 1-2el olijfolie. Schep een paar keer goed om en bak in het bovenste deel van de oven 20-30min totdat de kip en groenten gaar zijn. Voeg halverwege de rozijnen en pijnboompitten toe en schep nog eens om.
4. Gember raspen
Schil en rasp intussen 1tl van de gember. Gebruik een lepeltje om de gember te schillen; zo kom je gemakkelijk bij alle hoekjes.
5. Saus maken
Meng de geraspte gember en tahin met 1- 2el water in een kommetje. Voeg dan geleidelijk meer eetlepels water toe terwijl je goed blijft roeren. Het lijkt er in het begin op alsof de saus splitst, maar door te roeren wordt de saus weer een geheel. De saus moet glad en lopend zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout.
6. Peterselie hakken
Hak de peterselie zonder hardere steeltjes grof. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de kippendijfilets in 1-2cm brede plakken. Schep de bloemkool-bonen op de borden en verdeel de kip erover. Besprenkel met de gember-tahinsaus en bestrooi met de peterselie.
(Geen zin om zelf boodschappen te doen? Surf naar Marleyspoon en laat ze lekker aan huis leveren.)
ads
ads