Zoete aardappel-gembersoep met kokosmelk en cashewnoten
Non spécifié
30 min
30 min
2 porties
Easy
Ingrediënten
- 1 groentenbouillonblokje
- 10g verse peterselie
- 1 limoen
- 1 pakje kokosmelk
- 1 zoete aardappel
- 5g pittige kruiden
- 1 stukje verse gember
- Cashewnoten
- wortelplakjes
- 2 baguettes
- 1 ui
1. Groenten voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/225°C. Neem de wortelplakjes uit de verpakking. Schil en snijd de zoete aardappel in 1-2cm grote blokjes. Pel en hak de ui grof. Schil en hak de gember grof.
2. Gember en ui bakken
Verhit 1el olie in een middelgrote kookpan op hoog vuur en bak de ui en gember 1- 2min, breng op smaak met zout en peper.
3. Groenten koken
Voeg dan de wortel, zoete aardappel, helft van de Habesha’s berbere spice mix, een snuf zout, de kokosmelk, een verkruimeld bouillonblokje en 200ml water toe. Laat op middelhoog vuur met een deksel afgedekt 15-18min koken totdat de groenten gaar zijn.
4. Garnituur voorbereiden
Hak intussen de peterselie fijn. Meng de rest van de spice mix met 1el olie en de cashewnoten. Rasp en halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in partjes.
5. Cashews roosteren
Bak de baguettes in 8-10min goudbruin en knapperig in de oven. Doe tegelijkertijd de gemarineerde cashews in een kleine ovenschaal en rooster ze 6-8min in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de baguettes iets afkoelen en snijd ze in sneetjes.
6. Soep pureren
Breng de soepgroenten met 1-2tl limoensap op smaak en pureer alles net zo lang tot de soep de gewenste consistentie heeft, voeg evt. wat meer water toe voor een dunnere soep en breng op smaak met meer zout en peper. Schep in kommen en garneer met de cashewnoten, limoenrasp en gehakte peterselie. Serveer de limoenpartjes en het brood erbij.
ads
ads