5 hippe recepten op basis van havermout

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
5 hippe recepten op basis van havermout

Eén basisingrediënt, veel ultrasnelle en lekkere manieren om het te bereiden. Er gaat niets boven havermoutvlokken om het ontbijt of het vieruurtje te pimpen!

1. Pancakes met matchathee

15 minuten voorbereiding en 10 minuten bakken, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke pancakes met een vleugje matcha. En als je daar niet van houdt? Dan vervang je het theepoeder gewoon door açaibessen of spirulina.

Ingrediënten:

  • ⅓ kopje Quaker havermout
  • 1 kopje amandelmelk
  • ½ theelepel gist
  • 1 theelepel groene matchathee in poedervorm
  • 1 ei
  • honing of stevia

Toppings:

Bereiding:

Mix de havervlokken tot een gladde massa en meng er vervolgens de andere ingrediënten onder. Doe er indien nodig een scheutje melk bij voor de consistentie. Bak de pancakes in een hete koekenpan ingevet met een beetje kokosolie. Lekker met wat room of kwark, fruit, granola van Quaker of zelfgemaakte jam.

1/

 2. Crunchy met dadels en banaan

5 minuutjes voorbereiden, 12 uur laten rusten, en je ontbijt krijgt een heel nieuwe dimensie …

Ingrediënten:

  • 40 g Quaker havermout
  • een beetje amandelmelk
  • 3 dadels, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel vanillearoma
  • enkele pecannoten
  • 1/4 banaan
  • enkele eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ theelepel chiazaad.

Bereiding:

Doe de havermoutvlokken in een glas en giet de amandelmelk erover; ze mogen niet volledig onder staan. Voeg de dadels en het vanillearoma toe en laat de hele nacht in de koelkast staan. Doe er ‘s morgens de pecannoten bij, de banaan, enkele lepels Griekse yoghurt en wat chiazaad.

2/

3. Canon balls

5 minuten voorbereiding om je vol te tanken met energie!

Ingrediënten: 

  • 100 g Quaker havermout
  • 10 g lijnzaad
  • ½ theelepel kaneel
  • 10 ml ahornsiroop
  • 60 ml amandelboter
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 handvol verse of diepgevroren bosbessen

Bereiding:

Gebruik je handen om alle ingrediënten te mengen in een kom tot je een consistente massa verkrijgt. Schep er dan kleine hoeveelheden uit met een eetlepel en rol op tot balletjes. Laat ze afkoelen in de koelkast en voeg er verse bosbessen bij (of uit de diepvries buiten het seizoen).

3/

4. Açaï bowl

Klaar in 10 minuutjes.

 Ingrediënten voor de smoothie:

  • 150 g diepgevroren açaïbessen
  • 1 banaan
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 lepel agavesiroop als optie

Ingrediënten voor de topping:

  • Quaker granola
  • gedroogde vruchten
  • 1 lepel gojibessen
  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • kokosschilfers

Bereiding:

Neem de açaïbessen uit de diepvriezer en snijd de vruchten in stukjes. Mix alle ingrediënten in een keukenrobot en doe er wat water of amandelmelk bij indien de consistentie te dik is. Opdienen in een mooi kommetje, afgewerkt met granola, gojibessen, kokosschilfers en plakjes banaan.

 5. Lekkere donuts

15 minuten voorbereiding en 15 minuten bakken in de oven.

Ingrediënten:

  • 250 g Quaker havermout
  • 1 kopje geraspte kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gist
  • ½ kopje kokossuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ kopje kokosmelk

Bereiding:

Warm de oven voor op 280 ºC. Meng de havervlokken, de kokos, het lijnzaad, het bakpoeder en de gist in een blender tot een fijn deeg. Doe er de rest van de ingrediënten al roerend bij. Giet in donutvormpjes en zet 15 min. in de oven. Laat afkoelen en glaceer (met suiker en citroen, met kokosroom of gesmolten donkere chocolade).

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Quaker.
www.quakeroats.be