4. Açaï bowl
Klaar in 10 minuutjes.
Ingrediënten voor de smoothie:
- 150 g diepgevroren açaïbessen
- 1 banaan
- 100 ml amandelmelk
- 1 lepel agavesiroop als optie
Ingrediënten voor de topping:
- Quaker granola
- gedroogde vruchten
- 1 lepel gojibessen
- 1 banaan in plakjes gesneden
- kokosschilfers
Bereiding:
Neem de açaïbessen uit de diepvriezer en snijd de vruchten in stukjes. Mix alle ingrediënten in een keukenrobot en doe er wat water of amandelmelk bij indien de consistentie te dik is. Opdienen in een mooi kommetje, afgewerkt met granola, gojibessen, kokosschilfers en plakjes banaan.
5. Lekkere donuts
15 minuten voorbereiding en 15 minuten bakken in de oven.
Ingrediënten:
- 250 g Quaker havermout
- 1 kopje geraspte kokos
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel gist
- ½ kopje kokossuiker
- 1 theelepel citroensap
- ½ kopje kokosmelk
Bereiding:
Warm de oven voor op 280 ºC. Meng de havervlokken, de kokos, het lijnzaad, het bakpoeder en de gist in een blender tot een fijn deeg. Doe er de rest van de ingrediënten al roerend bij. Giet in donutvormpjes en zet 15 min. in de oven. Laat afkoelen en glaceer (met suiker en citroen, met kokosroom of gesmolten donkere chocolade).
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Quaker.
www.quakeroats.be