In dit druilerige winterweer is er niks gezelliger dan aan het bakken te slaan en je keukentalent al wat in te oefenen voor Kerstmis. Probeer deze heerlijke zandkoekjes met chocoladepasta maar wees gewaarschuwd: ze zijn verslavend lekker!
Ingrediënten
- 250g gesmolten boter
- 150g poedersuiker
- 500g bloem
- 1 ei
- 1 vanillestokje
- 1 mespuntje zout
- 200g Nutella®
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Haal moet behulp van een mespunt de inhoud eruit. Meng in een schaal de poedersuiker, ei, boter, vanille en zout totdat er een homogeen mengsel ontstaat. Let op: meng niet te lang.
- Voeg de gezeefde bloem toe en roer kort door. Maak an het mengsel een bol en verpak dit in vershoudfolie. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd het met een mes doormidden. rol beide stukken deeg uit tussen 2 vellen bakpapier totdat het circa 3mm dik is. Laat de twee stukken deeg terug in de koelkast rusten voor ongeveer 10 minuten (idealiter 1 uur)
- Haal de tweestukken deeg uit de koelkast. Steek met behulp van een ronde vorm met een diameter van 6 cm de koekjes uit de eerst plak deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Herhaal bovenstaande met het tweede stuk deeg. Steek vervolgens met behulp van kleinere vormpjes met verschillende vormen de binnenkant van de koekjes uit. Bak de koekjes midden in de oven gedurende 8 à 10 minuten op 180°C gaar. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Voeg moet behulp van een spuitzak 8g Nutella® toe op elk volledig koekje. Leg er na het koekje met het venstertje erop. Druk zachtjes aan zodat de Nutella® een beetje door het venstertje komt.
Smakelijk!
Bron: nutella.be