Gevulde portobello’s met spinazie

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

00 min

Nombre de personnes

-

Niveau de difficulté

Beginner

Gevulde portobello’s met spinazie

Ingrediënten

  • spinazieburgers
  • portobello
  • 200g mascarpone
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 boerenkool
  • 1kg jonge spinazie
  • 30g goede boter
  • peper en zout
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • mosterdsalade
  • parmezaan
  1. Was de boerenkool en snijd de blaadjes van de harde stelen, deze gebruiken we niet. Was de bladeren zeker driemaal. Hol de portobello’s uit met een soeplepel (let op dat je ze niet doorprikt)
  2. Hak de uitgeholde champignonvulling fijn, hak de sjalot en look fijn. Snijd de spinazieburger in stukjes en bak ze aan in een hete pan.
  3. Verwarm een kookpot met een scheutje olijfolie. Stoof de look, sjalot en fijngehakte portobellovulling aan. Laat even zacht stoven. Hak de helft van de gewassen boerenkool fijn en stoof mee. Wanneer alles zacht gegaard is, werk af met de mascarpone. Kruid zeer goed bij met peper en zout. Plaats de portobello’s in de oven.
  4. Spoel de spinazie éénmaal goed. Stoof de spinazie zacht en kruid af met peper en zout. Mix de gestoofde spinazie in een blender met een klontje boter (dit wordt het sausje). Zet opzij.
  5. Stoof ondertussen de andere helft van de boerenkool kort aan in een beetje olijfolie.
  6. Haal de gevulde portobello’s uit de oven, schik de extra gestoofde boerenkool erop, rasp de parmezaan. Leper de spinaziecrème errond.
  7. Werk af met de mosterdsalade gemengd met olijfolie en de rode wijnazijn.

Bron: The Bio Veggie Company

Ben je ook fan van vegan? Probeer dan eens een vegan haarkleuringshop de leukste vegan sneakers of breng een bezoekje aan de beste Gentse vegan restaurants.

ads

Maxine Detaellenaere
Maxine Detaellenaere

ads