Champignonburgers met speltrisotto
Non spécifié
30 min
00 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 300g speltrisotto
- 250ml witte wijn
- 4 champignonburgers
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- tijm, laurier
- 2 liter groentenbouillon
- 1 knolselder
- klontje boter
- 400g girolles (dooierzwam)
- potje truffelpasta
- olijfolie
- arachideolie
- blokje grana padanokaas
- vers busseltje peterselie of kervel
- Een sjalot fijn en plet het teentje look. Snijd de knolselder in fijne blokjes. Fruit de sjalot en knolselder in de olijfolie. Wanneer deze zacht gestoofd zijn voeg je de spelt toe en blus je met witte wijn. Laat even uitkoken.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot de speltkorrels gaar zijn (deze blijven altijd een beetje knapperig). Werk de risotto af met geraspte grana padanokaas.
- Maak de girolles schoon. Bak ze op met de tweede sjalot en werk af met de gehakte peterselie en kervel. Kruid met peper en zout.
- Snijd elke burer in vier gelijke vierkantjes. Verwarm een anti-kleefpan op een hoog vuur met drie eetlepels arachideolie en bak de blokjes lekker krokant. Leg ze even op keukenpapier en kruid met peper en zout.
- Laat de groentebouillon nog even koken, voeg twee theelepels truffelpasta toe en schuim op met een klontje boter. Dit truffelschuim creëert een feestelijke toets op de risotto.
Bron: The Bio Veggie Company
Ben je ook fan van vegan? Probeer dan eens een vegan haarkleuring, shop de leukste vegan sneakers of breng een bezoekje aan de beste Gentse vegan restaurants.
ads
ads