Tao is een Belgisch drankje
 met 100 % natuurlijke ingrediënten en een lage glycemische index. Onze redactie is alvast fan en drinken het geregeld tijdens hun healthy breaks …

Charlette

27 jaar, partnership & sales assistant bij ELLE. Ze houdt van dans en schudt al dansend de spanningen van zich af.

Haar favoriete break-ritueel: een TAO KOMBUCHA met een stukje cake op basis van kombucha.elletao

Haar recept:

Voor 12 muffins:

  • 3 kopjes bloem
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • een snuifje zout
  • 4 soeplepels gesmolten ongezouten boter
  • 1 soeplepel agavesiroop of honing
  • 25 cl echte kombucha.

Verwarm de oven voor op 220°C, vet de muffinvormpjes in. Meng het bloem, het natriumbicarbonaat en het zout in een grote kom. Voeg er de gesmolten boter en de agavesiroop aan toe en eindig met de kombucha. Meng alles samen met een klopper, maar meng ook niet te hard om te vermijden dat de muffins te hard worden. Verdeel de mengeling over de bakvorm en bak vijf minuten in de oven. Zet vervolgens de temperatuur lager naar 190°C en bak de muffins nog 8 tot 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Serveer lauw met wat boter.