Tao is een Belgisch drankje met 100 % natuurlijke ingrediënten en een lage glycemische index. Onze redactie is alvast fan en drinken het geregeld tijdens hun healthy breaks …
Charlette
27 jaar, partnership & sales assistant bij ELLE. Ze houdt van dans en schudt al dansend de spanningen van zich af.
Haar favoriete break-ritueel: een TAO KOMBUCHA met een stukje cake op basis van kombucha.
Haar recept:
Voor 12 muffins:
- 3 kopjes bloem
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- een snuifje zout
- 4 soeplepels gesmolten ongezouten boter
- 1 soeplepel agavesiroop of honing
- 25 cl echte kombucha.
Verwarm de oven voor op 220°C, vet de muffinvormpjes in. Meng het bloem, het natriumbicarbonaat en het zout in een grote kom. Voeg er de gesmolten boter en de agavesiroop aan toe en eindig met de kombucha. Meng alles samen met een klopper, maar meng ook niet te hard om te vermijden dat de muffins te hard worden. Verdeel de mengeling over de bakvorm en bak vijf minuten in de oven. Zet vervolgens de temperatuur lager naar 190°C en bak de muffins nog 8 tot 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Serveer lauw met wat boter.
Claudia
50 jaar, algemeen directrice bij ELLE. Dankzij yoga komt ze tot rust en is ze opgewassen tegen haar lange werkdagen.
Haar favoriete break-ritueel: een TAO GREEN TEA en energy balls Green Tea.
Haar recept:
Voor 12 energy balls:
- 250 gr. amandelen
- 125 gr. ontpitte fijngehakte dadels
- 1 soeplepel chiazaad
- 1 soeplepel matcha groene thee in poedervorm
- enkele druppels vanille-extract
- een snuifje zout.
Doe de ingrediënten in een keukenrobot en pulse 6 tot 8 keer, totdat het mengsel begint te kleven. Gebruik een soeplepel om het deeg in stukken te verdelen en vorm bolletjes met je handpalmen. Laat 30 minuten rusten in de diepvriezer voordat je ervan proeft. De bereiding kan tot een week in de koelkast worden bewaard.
Stéphanie
30 jaar, art director bij elle.be. Meditatie is helemaal haar ding. Het geeft haar inspiratie.
Haar favoriete break-ritueel: een TAO GINGER met amandelmelk en kurkuma, gember en dadels.
Haar recept:
Voor 125 gr. kurkumapasta, te bewaren en aan te lengen in een kopje plantaardige melk:
- Één vierde van een kopje met kurkumapoeder,
- een half kopje gefilterd water,
- een snuifje zwarte peper,
- een paar gram geraspte gember
Zet een steelpannetje op een middelmatig vuur en meng gedurende enkele minuten de kurkuma, het water, de peper en de gember. Zodra het mengsel is aangedikt, zet je het koel en dat doe je ook na elke keer dat je het hebt gebruikt (kan tot 10 dagen worden bewaard). Meng een lepel pasta in een kopje hete amandelmelk (of andere plantaardige melk).
Ann-Sofie
25 jaar, partnership assistant bij ELLE. Ze houdt ervan om lekker te relaxen en te herbronnen met een masker op haar gezicht.
Haar favoriete break-ritueel: een TAO BLACKCURRANT en een kom met zwarte bessen, braambessen en amandelen.
Haar recept:
Voor twee kommetjes:
- 700 gr. verse braambessen,
- 1 banaan
- 3 potjes sojayoghurt natuur
- 10 ijsblokjes
- braambessen en zwarte bessen (diepgevroren buiten het seizoen)
- 4 soeplepels havermout
- enkele hele ongepelde amandelen.
Voeg de braambessen, de banaan en de yoghurt toe aan de blender en maak hier een smoothie van. Mix totdat je een dikke smoothie krijgt. Giet de smoothie vervolgens in twee kommetjes en bewaar koel. Maak de topping klaar: vermaal hiervoor de ongepelde amandelen en verdeel ze over de smoothie samen met de braambessen, zwarte bessen en havermout.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met TAO.
www.taofamily.com