1. Eetbare kerstboom
Deze kerstboom hoef je straks niet met het grof huisvuil mee te geven. Wedden dat de aantrekkelijke pizzabolletjes in één-twee-drie opgesmikkeld zijn?
Voor 6 personen
- 2 vellen pizzadeeg
- 4 el boter
- 2 el fijngehakt basilicum
- 2 el fijngehakte peterselie
- 120 g ananasblokjes uit blik
- 1 droge worst in blokjes
- 120 g kaasblokjes
- Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het pizzadeeg uit. Maak met een ronde uitsteekvorm deegcirkels met een diameter van 3 cm.
- Leg op elk deegrondje een blokje kaas, salami of ananas. Plooi tot een balletje en leg alle balletjes in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smelt de boter en meng er de verse kruiden onder. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf hiermee de kerstboom in. Zet 20 minuten in de oven. Serveer meteen.