1. Eetbare kerstboom

Deze kerstboom hoef je straks niet met het grof huisvuil mee te geven. Wedden dat de aantrekkelijke pizzabolletjes in één-twee-drie opgesmikkeld zijn?

Voor  6 personen

  • 2 vellen pizzadeeg
  • 4 el boter
  • 2 el fijngehakt basilicum
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 120 g ananasblokjes uit blik
  • 1 droge worst in blokjes
  • 120 g kaasblokjes
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het pizzadeeg uit. Maak met een ronde uitsteekvorm deegcirkels met een diameter van 3 cm.
  2. Leg op elk deegrondje een blokje kaas, salami of ananas. Plooi tot een balletje en leg alle balletjes in de vorm van een kerstboom op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Smelt de boter en meng er de verse kruiden onder. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf hiermee de kerstboom in. Zet 20 minuten in de oven. Serveer meteen.