2. Koekjes voor in de kerstboom
Knibbel, knabbel, knuisje … Van deze eetbare kerstversiering mogen Hans en Grietje met een gerust hart snoepen.
Voor 20 koekjes
- 250 g bloem
- 150 g koude boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- 2 el hagelslag
- fijngehakte amandelen
- 1 tl citroensap
- 0,25 tl zout
- peper
- Verwarm de oven voor op 175º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid het ei en zeef 220 g bloem. Voeg het zout, de suiker, de boter, het citroensap en de helft van de eidooier toe. Kneed tot een mooie deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 4 mm dik. Maak met een uitsteekvormpje deegsterren en steek met een rietje bovenaan een rondje uit de sterren. Leg de koekjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de overgebleven halve eidooier met het eiwit en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi de koekjes met de noten en de hagelslag. Zet 20 minuten in de oven.
- Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster. Steek door de gaatjes een mooi lintje en hang in de kerstboom.