3. Witloofsoep in eetbaar kommetje

Mooi om te presenteren en handig achteraf: je hoeft geen soepborden af te wassen met deze eetbare kommetjes gemaakt van pistolets.

Voor 4 personen

  • 500 g witloof
  • 50 g grijze garnalen
  • 1/2 preistengel
  • 1 bloemige aardappel
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 kleine ui
  • 2 el fijngehakt bieslook
  • 4 witte pistolets
  1. Snij het witloof in stukken en verwijder de harde kern. Snij de ui, de prei en de aardappel in stukjes.
  2. Stoof de ui, de prei en de aardappel in wat boter. Voeg het witloof toe en roerbak even mee. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de soep glad en roer er de room onder. Zet het vuur uit.
  4. Snij de bovenkant van de broodjes en hol ze uit. Giet er de soep in en werk af met de bieslook en de garnalen. Serveer meteen.