5. Zoute chocoladetaartjes met karamel

De combinatie van chocolade en karamel is absoluut onweerstaanbaar. De korrels grofgemalen Himalaya-zout maken deze taartjes helemaal af.

Voor  4 personen

  • 250 g droge koekjes
  • 150 g pure chocolade
  • 190 g boter
  • 200 g suiker
  • 100 ml verse room (35% vet)
  • grofgemalen Himalaya-zout
  1. Smelt 100 g boter in de microgolfoven. Doe de koekjes met de boter in een blender en maal fijn. Verdeel de verkruimelde koekjes over 4 kleine taartvormpjes en duw de bodem en randen goed aan. Zet een uur in de vriezer.
  2. Breng de room met 90 g boter aan de kook. Zet het vuur uit. Doe de suiker met wat water in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Giet er het roommengsel al roerend bij zodra de suiker goudbruin wordt. Zet op een zacht vuur en roer nog een 5-tal minuten verder tot de karamel begint in te dikken. Zet het vuur uit, giet in een kom en laat volledig afkoelen.
  3. Smelt de chocolade in de microgolfoven. Vul de taartbodems met de karamel en zet 10 minuten terug in de vriezer. Giet er de gesmolten chocolade over en laat verder in de koelkast opstijven. Haal de taartjes uit de vorm en werk ze af met Himalayazout.

 

Meer receptideeën op www.dekeukenvanlidl.be

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Lidl.
www.lidl.be