Glory-wafel van zoete aardappel en avocado

Voor 4 wafels, schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes. Laat de plakjes 10 minuten koken tot ze mals zijn. Laat ze uitlekken en dek ze af terwijl het wafelijzer opwarmt tot een gemiddelde temperatuur. Mix de zoete aardappel en een half kopje haver in een blender tot een uniforme textuur. Klop het wit van een ei en een heel ei op met een kopje ongesuikerde amandelmelk.Voeg dit toe aan de basis van zoete aardappel en havermout in de blender. Mix tot je de textuur van een wafeldeeg verkrijgt. Vet het wafelijzer in met kokosolie en je kunt beginnen bakken (4 à 5 minuten). 

Snij de avocado in plakjes en besprenkel hem met citroensap om te voorkomen dat hij verkleurt. Pocheer een ei in ruisend water met wat azijn, gedurende 4 min. Doe het water kolken met een garde alvorens het ei in de pot te laten glijden. Serveer de wafels met de avocado en het gepocheerd ei, op smaak gebracht met peper, wat vers gehakte peterselie en koriander en een scheutje balsamico crème, en tot slot bestrooid met GR’EAT Glory granola.