Risotto met bieten, geitenkaas en GR’EAT Glory

Voor 6 personen, mix 250 g rode bieten, gekookt en in stukjes gesneden, in een blender tot een gladde puree. Verhit 875 ml groentenbouillon en houd hem warm op een laag vuur. Smelt 30 g boter in een grote pan op een matig vuur en laat er 125g fijngehakte uien mals in worden. Doe er 375 g arboriorijst bij en roer om tot de rijst volledig met boter bestreken is. Giet er 125 ml witte wijn over en laat inkoken tot de rijst het vocht volledig heeft geabsorbeerd. Schep de warme groentenbouillon geleidelijk over de rijst, lepel na lepel, tot alles geabsorbeerd is. Roer de bietenpuree eronder, samen met 190 g geraspte parmezaan. Kruid bij en zet opzij.

Meng 375 g fijn gesneden gele bieten in een grote kom en doe er 30 ml olijfolie bij, 15 g vers gehakte dragon en 15 ml sherryazijn. Serveer de risotto in diepe borden, garneer met de gelebietensalade en verkruimel er wat geitenkaas over. Bestrooi met GR’EAT Glory granola.

Lekker extraatje : voor een nog gezondere versie, opteer voor volle rijst die je 8 uur laat voorweken.