Waarom wachten tot de hoogzomer als het eerste zonnige weekend van de lente al blijkt aangebroken ?
Ingrediënten
- 400 gram karamel of dulce de leche op kamertemperatuur
- 100 gram slagroom
- 200 gram mascarpone
- 1/4 tl zout
- 1 flinke snuf zeezout flakes of fleur de sel
- 75 gram pecannootjes
Bereiding
- Begin met het roosteren van de pecannootjes. Doe dit in een droge pan op middelhoog vuur en houd ze goed in de gaten. Laat ze afkoelen op een bordje en hak grof.
- Doe de caramel in een grote kom en roer los. Meng de crème fraîche met de mascarpone, het zout en de nootjes. Voeg tot slot ook de caramel toe, en roer het er door. Roer niet te lang, zodat je een soort marmereffect krijgt.
- Verdeel het mengsel over een plastic bak en sluit af met een deksel. Zet minstens een nacht in de vriezer. Serveer met wat zeezout flakes.
Bron: Nigella Lawson, via Culy