FOOD. Salted karamelroomijs (zonder ijsmachine)

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

5 min

Nombre de personnes

1 person

Niveau de difficulté

Easy

FOOD. Salted karamelroomijs (zonder ijsmachine)

Ingrediënten

  • 400 gram karamel of dulce de leche op kamertemperatuur
  • 100 gram slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1/4 tl zout
  • 1 flinke snuf zeezout flakes of fleur de sel
  • 75 gram pecannootjes

karamel1

 

 

caramel2

 

  1. Begin met het roosteren van de pecannootjes. Doe dit in een droge pan op middelhoog vuur en houd ze goed in de gaten. Laat ze afkoelen op een bordje en hak grof.
  2. Doe de caramel in een grote kom en roer los. Meng de crème fraîche met de mascarpone, het zout en de nootjes. Voeg tot slot ook de caramel toe, en roer het er door. Roer niet te lang, zodat je een soort marmereffect krijgt.
  3. Verdeel het mengsel over een plastic bak en sluit af met een deksel. Zet minstens een nacht in de vriezer. Serveer met wat zeezout flakes.

Bron: Nigella Lawson, via Culy

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads