FOOD. Salted karamelroomijs (zonder ijsmachine)
Non spécifié
10 min
5 min
1 person
Easy
Ingrediënten
- 400 gram karamel of dulce de leche op kamertemperatuur
- 100 gram slagroom
- 200 gram mascarpone
- 1/4 tl zout
- 1 flinke snuf zeezout flakes of fleur de sel
- 75 gram pecannootjes
- Begin met het roosteren van de pecannootjes. Doe dit in een droge pan op middelhoog vuur en houd ze goed in de gaten. Laat ze afkoelen op een bordje en hak grof.
- Doe de caramel in een grote kom en roer los. Meng de crème fraîche met de mascarpone, het zout en de nootjes. Voeg tot slot ook de caramel toe, en roer het er door. Roer niet te lang, zodat je een soort marmereffect krijgt.
- Verdeel het mengsel over een plastic bak en sluit af met een deksel. Zet minstens een nacht in de vriezer. Serveer met wat zeezout flakes.
Bron: Nigella Lawson, via Culy
ads
Ingeborg Deleye
Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be
ads