Restaurants

  1. Nomad

Nomad maakt het verschil met een duurzaam businessplan en een 100% lokale kaart. Vergeet flessenwater, hier wordt het water ter plaatse gefilterd, gekoeld en gebotteld. Bovendien doneert het restaurant  10% van zijn inkomsten uit water aan het Whole World Water Fund.

  1. Red Lantern

Red Lantern is naast ‘s werelds meest bekroonde Vietnamese restaurant ook het meest eco-inventieve. Het keukenteam introduceerde het eerste wokken-zonder-watersysteem en ontwikkelde een eigen methode om gebruikte kookolie om te zetten in biobrandstof.

Red Lantern banh xeo-pannenkoeken van gepofte rijst gevuld met varkensvlees en tijgergarnalen, opgediend met verse groenten en heldere bouillon.

  1. Yulli’s

Yulli’s gaat verder waar het gemiddelde vegan restaurant stopt. Het eten is er buitengewoon lekker, de sfeer urban cool, het huisgebrouwen bier van hoog niveau en de menukaart wordt gesmaakt door iedereen. Zelfs de meest verstokte vleeseters krijgen hier last van keuzestress.

yulli's

De specialiteit van Yulli’s: Jian Dui, sesamballetjes met gepekelde radijs, komkommer en geroosterde pinda’s, geserveerd op een groen blaadje.