Geroosterde pastinaaksoep

Groentesoep is een gezonde snack die je trek én je honger stilt. Onze favoriet is deze smeuïge soep van pastinaak die extra smaak heeft doordat je de groente eerst roostert.

Voor 6 personen:

  • 1,5 kg pastinaak, in stukjes gesneden
  • 100 g zaden (mix van pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten)
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 15 g platte peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 blokjes groentebouillon
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding: 

  1. Verhit de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de pastinaak, de ui en 2 teentjes knoflook (in schil) op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 30 à 40 minuten, of tot de pastinaak gekaramelliseerd is, in de oven.
  3. Breng 3 l water aan de kook en los er de bouillon in op.
  4. Doe de zadenmix in een pan en bak op een laag vuurtje krokant.
  5. Scheur het brood in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Plet het overgebleven teentje knoflook tot moes.
  6. Verhit een klontje boter in een pan en bak het broodkruim samen met de peterselie en knoflook krokant. Voeg na 5 minuten de zadenmix toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  7. Haal de groenten uit de oven. Duw de knoflook uit de schil en mix samen met de pastinaak, de ui en de bouillon tot een gladde soep. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en serveer met de zadentopping.

Ontdek dit recept en veel meer op  www.dekeukenvanlidl.be.