Pompoenchili

Om op het menu te zetten op veggie donderdag: deze verwarmende chili van pompoen. Een bom van vezels, vitamines en mineralen.

Voor 4 personen:

  • 300 g witte rijst
  • 720 ml witte bonen in tomatensaus
  • 1 butternutpompoen
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in halve reepjes gesneden
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomaten in blik
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 fijngesnipperde chilipeper
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el zure room
  • 1 el suiker
  • 15 g koriander
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de butternut, haal er de pitjes uit en snij in hapklare blokjes.
  3. Doe een scheutje olie in een grote kookpot en fruit de ui, het pepertje en de knoflook. Voeg na 3 minuten paprika en wortels toe. Voeg na 5 minuten de butternut toe.
  4. Voeg tomatenpuree toe en roerbak 5 minuten verder.
  5. Los de bouillon op in 300 ml kokend water en voeg samen met de tomaten uit blik, de suiker en de bonen toe aan de kookpot. Laat 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  6. Serveer de chili met rijst, zure room en koriander.

Ontdek dit recept op www.dekeukenvanlidl.be.