Chocolademousse op basis van aquafaba

Als je nog eens kikkererwten klaarmaakt, giet het vocht uit het blik dan niet weg. Je kunt het opkloppen tot een stevig schuim en er luchtige desserts mee maken. Deze heerlijk guilt-free chocolademousse bijvoorbeeld.

Voor 6 personen:

  • 100 g pure chocolade
  • 1 blik kikkererwten (400 g), op kamertemperatuur
  • 2 tl citroensap
  • 3 el suiker
  • fijngehakte notenmengeling naar keuze
  • frambozen

Bereiding:

  1. Breek de chocolade in kleine stukken en smelt au bain-marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Klop intussen met de keukenrobot het vocht van het blik kikkererwten (zo’n 150 ml) samen met het citroensap op tot schuimpieken (ongeveer 5 minuten). Voeg na 4 minuten geleidelijk aan de suiker toe en mix verder tot je een stevig geheel hebt.
  3. Spatel voorzichtig de opgeklopte aquafaba in verschillende keren onder de gesmolten chocolade. Roer zeker niet te lang, anders meng je er de lucht uit.
  4. Verdeel de chocolademousse over potjes en zet minstens een uur, maar beter nog een nacht, in de koelkast.
  5. Werk af met frambozen en fijngehakte noten.

Benieuwd naar meer? Ontdek maar liefst 400 handige videorecepten op www.dekeukenvanlidl.be

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Lidl.
Lidl.be