Horeca

Was de horeca een roeping voor jullie?

Jason: “De passie voor koken zat er al vroeg in. Rond mijn vijftiende begon ik aan de koksopleiding aan de hotelschool in Aalst, maar ik had snel door dat al die theorie niets voor mij was. Ik wou het vak leren in de keuken, met de ambitie om ooit een eigen zaak te starten.”

Laurence: “Ik werkte enkele maanden in een kapsalon toen Jason me voorstelde om een klassieke brasserie over te nemen. We waren pas negentien en net drie jaar samen. Ondanks onze jonge leeftijd en het gebrek aan horeca-ervaring vlogen we er met volle goesting in. Jason in de keuken, ik in de zaal. De rol van gastvrouw lag me onmiddellijk. Ik ben me wel verder gaan professionaliseren door cursussen wijn- en theesommelier te volgen.”

Jason: “Na tweeënhalf jaar zijn we ermee gestopt. De brasserie was een goede leerschool, maar niet uitdagend genoeg. Ik zag mezelf niet jarenlang steaks bakken. Ik wou als chef mijn stempel kunnen drukken met een creatief concept. Vier jaar geleden begonnen we met L’Histoire 32 aan een nieuw culinair verhaal: een gastronomisch restaurant met een focus op Belgische topkwaliteit. We werken volgens het korteketenprincipe, met verse producten afkomstig van landbouwers uit de streek.”