Designeritems voor spotprijsjes: een gids

Gepubliceerd op 18 maart 2019 door ELLE België
Designeritems voor spotprijsjes: een gids

Hoe je het ook draait of keert een designerstuk kost best veel geld. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Met deze 4 tips vind je je droomitem met een grote korting.

1/

Enkele seizoenen geleden was het ook on trend

vintage, designer, fashion

Outletstores zijn voor heel wat mensen bekend terrein, en toch zijn er velen die de allernieuwste trends in hun kast willen. Maar aangezien alles toch terug komt, maakt het niet echt uit dat een kledingstuk al enkele seizoenen oud is. Je bespaart jezelf heel wat geld en redt een kledingstuk van een vroegtijdige crematie. Het is nog maar twee jaar geleden dat Burberry 28,6 miljoen pond aan kleren verbrandde. What a waste!

2/

Het moet niet altijd muf ruiken

vintage, fashion, designer

Nee, niet aan alle vintage hangt een geurtje en nee, je krijgt niet in alle vintagewinkels een bijna-doodservaring door het vele stof. Tegenwoordig is er een overvloed aan tweedehandswinkels en is het dus vaak moeilijk om de beste eruit te kiezen. Daarom let je het best op de etalage. Ligt alles op een hoop en is er geen orde in de winkel? Sla die dan alvast maar over. Want je zal enorm veel tijd verliezen met het trekken aan een broekspijp die even later een jas blijkt te zijn. Resultaat? Je bent teleurgesteld en je hebt een hoop overbodig stof ingeademd. Er bestaan genoeg winkels met kleur-gecoördineerde rekken en verluchtingssystemen. Zo maak je de ervaring voor jezelf heel wat aangenamer. Wij maakten al een lijstje met de beste vintagestores in Brussel.

3/

Waag je aan een rommelmarkt

rommelmarkt, vintage, fashion

Sinds enkele jaren verkopen heel wat mensen hun kleren op de rommelmarkt, je vindt er dan ook rekken, dozen en koffers vol tweedehandskledij. Vintage H&M zal je kast zeker niet in waarde of originaliteit doen stijgen, maar durf toch eens verder te snuffelen, want wie zoekt, die vindt. Houd wel rekening met de prijs. Geef geen twintig euro uit aan een rode vest van Gigue, als je een Kenzo-topje kan kopen voor twee euro. Het is een rommelmarkt, geen Stukken van Mensen.

4/

Online kan het ook

vintage, fashion, designer

Blijf je liever in je luie zetel of is stof niet je beste vriend? Dan zijn er nog steeds de vintage websites, zoals Vestiaire Collective, een site die al je designerdromen waarmaakt. De prijs ligt wel wat hoger dan op de rommelmarkt of in de tweedehandswinkel, maar de authenticiteit is verzekerd. Zelf geen expert in het onderscheiden van nep en echt? Geen probleem, want het Vestiaire Collective-team doet het voor jou. De items komen van over de hele wereld eerst terecht in hun depot in Parijs, en éénmaal daar worden de spullen gecontroleerd door experten. Enkele dagen later ben je in het bezit van je pre-loved collector's item.

 

(door stagiaire Morrigan Penninck)